Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

Uiteraard mogen de kwalitatieve gas- en houtskoolbarbecues van Rösle niet ontbreken in ons uitgebreide assortiment. Maar als je eenmaal zo'n prachtige BBQ in huis hebt, wil je natuurlijk wel dat hij ook zo mooi blijft. Wij geven je daarom wat tips voor het schoonmaken!

Schoonmaaktips voor de houtskoolbarbecue

Een houtskoolbarbecue is natuurlijk authentiek en geeft het echte barbecue gevoel. Het schoonmaken kost echter, in tegenstelling tot gasbarbecues, wat meer tijd. Om te beginnen, verwijder je na het barbecueën eerst de etensresten en de as. Hiermee maak je de kuip leeg en kun je deze schoonmaken met warm water, afwasmiddel en een zachte doek. Als je dit niet doet, heb je de volgende barbecue veel last van overbodige rook. Als de etensresten erg aangebrand zijn, kun je deze verwijderen met een staalborstel of een stukje staalwol.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je na een heerlijke maaltijd even wilt uitpuffen en je daardoor geen zin hebt om het rooster meteen schoon te maken. Of misschien is het rooster gewoonweg nog te warm. Smeer het rooster dan in met afwasmiddel en stop dit daarna in een afvalzak. Laat het de hele nacht weken, zodat je het de volgende dag gemakkelijk kunt verwijderen.

Je kunt ook een gehalveerde citroen of ui over het rooster halen. Hiermee kun je de etensresten gemakkelijker verwijderen.

Schoonmaaktips voor een gas- of elektrische barbecue

Een gasbarbecue of elektrische barbecue schoonmaken is een stuk eenvoudiger dan een houtskoolbarbecue. Het scheelt je dus een hoop tijd! Let wel goed op: je bent bezig met gas of elektriciteit. Haal daarom altijd eerst voordat je met water gaat schoonmaken eerst de stekker uit het stopcontact. 

Het is belangrijk dat je als eerste de grotere, losse etensresten verwijderd. Daarna ga je aan de slag met de hardnekkigere stukken. Als je een deksel hebt, doe deze dan op de barbecue en zet deze daarna aan op de hoogste stand. Dit voelt niet erg natuurlijk, maar het werkt wel goed. Hiermee verbrand je namelijk alle resten, zodat je deze daarna makkelijk kunt verwijderen.

Je kunt de resten verwijderen met een schoonmaakborstel. Maar gebruik geen harde voorwerpen zoals een ijzeren tang of vork, want daar beschadig je de barbecue mee. Je kunt ook een zachte doek gebruiken, maar met een borstel haal je altijd meer vuil weg.

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »