Top 5 grote kamerplanten

Top 5 grote kamerplanten

By Rebecca 28-01-2021

Heb je genoeg accessoires in huis, maar lijkt deze alsnog een beetje kaal? Een plant kan je woning meteen opfleuren en creëert van je huis een paradijselijk, groen thuis! In onze top 5 grote kamerplanten vind je 5 grote, groene kamerplanten die echte sfeermakers zijn.

Buiten het feit dat grote kamerplanten ook echt een statement zijn voor je kamer, draagt dit groene meubelstuk ook bij aan een betere gezondheid; ze regelen namelijk de luchtvochtigheid en verbeteren de luchtkwaliteit in huis door CO2 op te nemen en dit af te breken. De kamerplanten in onze top 5 zijn stuk voor stuk echte luchtzuiveraars!

Op het gebied van grote woonplanten is er ontzettend veel keuze. Van heel gemakkelijk in het onderhoud tot echt gezondheidsboosters en van zon-liefhebbers tot schaduwminnaars; er is voor ieder wat wils! Om je goed op weg te helpen met de keuze hebben we een overzichtelijke top 5 van grote kamerplanten gemaakt met planten welke in 2019 echt niet mogen ontbreken in je woonkamer!

Monstera Deliciosa - Gatenplant

1. Monstera Deliciosa - Gatenplant

De Monstera creëert meteen een jungle-gevoel in je huis. Naast zijn stoere uiterlijk weet deze kamerplant ook nog eens goed de lucht te zuiveren. Qua standplaats is hij niet veeleisend en ondanks zijn tropische uiterlijk verbruikt hij weinig water. De Gatenplant is makkelijk in de verzorging en helemaal van deze tijd. Daarom is deze kamerplant een absolute nummer 1 in onze top 5 grote kamerplanten!

2. Ficus Lyrata - Vioolbladplant

De Ficus is al jaren zeer populair in de Nederlandse huishoudens, maar de vioolbladplant vinden we de laatste tijd pas weer meer terug in de trendy interieurs. Door zijn grote bladeren zuivert hij veel lucht en behoort dan ook tot de top 10 van de meest luchtzuiverende planten!

3. Dypsis Lutescens - Goudpalm

De Goudpalm is een echt must-have voor in huis, maar kan zomers ook in de tuin gezet worden! Laat de palm eerst aan de zon wennen en dan kan hij tot minimaal 5 graden Celsius buiten pronken. Met zijn prachtige tropische uitstraling verdient de Dypsis een plaatsje in onze top 5 grote kamerplanten.

4. Calathea Rufibarba

De Calathea Rufibarba is een bijzondere verschijning om te zien en mag daarom ook zeker niet ontbreken in onze top 5. De grote kamerplant heeft lange bladeren met twee verschillende kleuren: groen en bordeauxrood. Na zonsondergang sluit deze plant haar bladeren, waardoor de mooie rode onderkant goed te zien is. Bij zonsopkomst opent ze haar bladeren weer en kun je de donkergroene kleur van de bladeren goed bewonderen.

5. Euphorbia Ingens - Cowboycactus

We zien deze plant vaak in westernfilms en de Euphorbia is, net als sommige andere personages in deze films, ook undercover. Het is namelijk helemaal geen cactus, maar officieel een vetplant. Zo zie je maar, niet alles is wat het lijkt. Wel is deze plant absoluut trending en dus zeker op zijn plek in onze top 5 grote kamerplanten.