Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

Ook een mooie houten wereldkaart aan je muur? Onze Dijk Natural Collections wereldkaarten zijn prachtig als decoratie aan de muur en weten iedere kamer in je huis op te fleuren. De schilderachtige uitstraling is daarnaast goed te combineren met iedere woninginrichting.

Je wereldkaart ophangen: de juiste hoogte

Vind je het lastig om te bepalen hoe hoog je je wereldkaart moet ophangen? Ga dan eens ontspannen op je bed of bank zitten (afhankelijk natuurlijk van waar je de kaart gaat ophangen). Laat vervolgens iemand de kaart voor de muur houden op verschillende hoogtes. Zo bepaal je op gevoel de juiste hoogte voor je kaart.

Liever een wat 'wetenschappelijkere' benadering? Dat kan natuurlijk ook! Pak je meetlint er maar bij.

Stap 1 Rol het meetlint uit tot 145 cm, gemeten vanaf de grond. Zet daarna een streepje op de muur. 

Stap 2 Meet de lengte van je wereldkaart op en deel dit door twee. Hiermee bepaal je het midden van de wereldkaart. Hou er rekening mee dat sommige wereldkaarten een drie-luik vormen en er dus ruimte tussen de verschillende panelen zit.

Stap 3 Hang je de kaart op aan een koord? Zo ja, meet dan het stuk tussen de bovenkant van je kaart en het begin van het koord op. Trek dit getal daarna af van de lengte die je hebt gemeten in stap 2. Zo bereken je hoeveel hoger je de haak boven de eerder gemeten 145 cm van de grond moet hangen.

Stap 4 Zet als laatste opnieuw een streepje op het punt waar de haak moet komen te hangen, zoals je hebt berekend in stap 3.

 

Veel plezier met je wereldkaart!

 

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »