Heb jij onze sale al ontdekt? De mooiste producten voor een fijn prijsje!

Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

4 feitjes over kasten

- Wist je dat veel meubels zoals wij deze kennen, zoals de kast, het bed of het krukje, waarschijnlijk hun oorsprong hebben in het Oude Egypte? Er zijn vele afbeeldingen overgebleven uit die tijd. Hieruit valt te concluderen dat meubels al meer dan 4000 jaar bijna onveranderd zijn gebleven.

- Het duurste meubelstuk dat ooit is geveild, is een kast. Het ging om de Badminton Cabinet. Een antieke ladekast uit de 18e eeuw, afkomstig uit Italië. Het item mocht destijds voor 27,4 miljoen euro naar de nieuwe eigenaar. Je kunt hem in het Liechtenstein Museum in Wenen gaan bekijken.

- Er zijn wel zo'n 12 spreekwoorden waarin het woordje 'kast' voorkomt. Hier vallen klassiekers als 'een olifant in een porseleinkast', 'iemand op de kast jagen' en 'een lijk in de kast' natuurlijk onder.

- Tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten het Joodse meisje Anne Frank en haar familie zich verbergen voor de Duitsers in een geheime ruimte. Deze geheime ruimte werd afgesloten door een draaibare boekenkast. De kast is nog steeds te bewonderen in het Anne Frank Huis museum in Amsterdam.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Start vergelijking

You can compare a maximum of 3 products

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »