Terug

Vijver

Filters

“Hoe onderhoud ik een vijver?” is een veelgestelde vraag in tuincentra en op het internet. Met de juiste producten is het onderhoud van de vijver in je tuin een fluitje van een cent. Twinckels heeft een aantal handige vijverpakketten voor jou samengesteld. In deze pakketten zit alles wat je nodig hebt om je vijver optimaal te onderhouden. Heeft je vijver al een tijdje geen onderhoud gehad en wil je een frisse start? Dan kun je de vijver eerst leegpompen met een vuilwaterpomp.

Houd je vijver in goede conditie

Een tuinvijver is een kleine gecreëerde waterbiotoop waarin de natuurlijke processen makkelijk uit balans raken. Om je vijver in goede conditie te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een vuilwaterpomp en filter zijn hiervoor onmisbaar. Daarnaast zijn er nog een aantal producten nodig om te zorgen voor biologisch evenwicht in de vijver. Waterzuiverende bacteriën zorgen ervoor dat je geen last hebt van wateralgen, groen water en afstervende planten en vissen.

Ook is het belangrijk om regelmatig de vijver te testen om te kijken of de zuurgraad, hardheid, carbonaathardheid, nitrietgehalte, nitraatgehalte en het chloorgehalte nog op peil zijn. Hiervoor zijn handige teststrips beschikbaar.

In de lente en zomer heb je meer werk om je vijver goed te onderhouden. Nieuwe planten hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, de vissen moeten worden gevoerd en het water moet helder blijven. In de herfst en de winter is het belangrijk dat je de vijver leefbaar houdt. Verwijder bladeren en andere plantdelen voordat ze de hele winter op de bodem liggen. Zorg ervoor dat je de vijver niet laat dichtvriezen zodat je vijverbewoners de winter goed doorkomen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Twinckels 8.9 / 10 - 31 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »