Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

Zaaimomenten

Je kunt eigenlijk het hele jaar door gras zaaien. Als de omstandigheden nog niet juist zijn, dan wacht het zaad nog met het ontkiemen en gaat dan op een later moment groeien. Om te groeien heeft het graszaad een minimale temperatuur van 10 °C nodig. Wil je niet dat vogels of andere dieren er met de zaden van door gaan, plant ze dan vanaf het moment dat het weer ongeveer warmer dan 10 graden is. Wij adviseren dan ook om het gras in het voor- of najaar te planten. Op deze momenten heeft de bodem de juiste temperatuur en is het vaak nog behoorlijk vochtig. Dit komt de groei ook ten goede!

Hoe moet je zaaien

Het zaaien van gras is helemaal niet moeilijk! Verwijder als eerste al het onkruid, wortel en andere rotzooi uit de grond. Spit daarna de bodem tot ongeveer 20 centimeter om. Zorg ervoor dat de grond goed geharkt wordt, hierdoor komt het gazon mooi vlak te liggen.

Nadat je de grond hebt voorbereid, kan je beginnen met het zaaien. Doe dit als volgt: verdeel het graszaad eerst in twee delen. Het ene deel verspreid je over de lengte van het oppervlak en het andere deel over de breedte. Bewaar nog een deel voor de randen van het oppervlak en zaai hier wat extra voor meer stevigheid. Na het zaaien, moet je het zaad wat harken. Dit komt ten goede van het groeiproces, waardoor de graszaden makkelijker ontkiemen.

Na het zaaien moet je ervoor zorgen dat de grond goed vochtig blijft. Gebruik hier voor een van onze bewateringshulpmiddelen. Als de temperatuur eenmaal boven de 10 graden is, zullen de graden binnen een week ontkiemen.

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »