Filters

Twinckels’ tips

Voederhuisjes voor kikkers

Val jij 's avonds ook zo graag in slaap met het vrolijke gekwaak van kikkers? Een uitstekende reden om een kikkerhuisje in je tuin te zetten.

Maar wist je dat kikkers ook erg nuttig zijn? Ze eten allerlei insecten, zoals hinderlijke vliegen en stekende muggen. Ook zijn kikkers dol op slakken. Ze verdedigen dus jouw kwetsbare tomatenplantjes of sla. 

Overigens zijn inheemse amfibieën zoals kikkers beschermd in Nederland. Ze mogen dus niet gevangen, vervoerd of verhandeld worden.

Voederhuisjes voor vleermuizen

Vleermuizen in de tuin zijn erg fijn om te hebben! Een vleermuis kan namelijk meer dan 300 insecten per nacht verorberen. Zo houden ze de insectenpopulatie mooi in balans. 

Vleermuizen houden sowieso van een menselijke omgeving en verstoppen zich overdag graag in en bij gebouwen. Het aantal schuilplaatsen waar ze veilig zijn wordt echter steeds beperkter. Help ze dus een handje door het plaatsen van een vleermuis huisje. 

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »