Filters

Twinckel's tips

Houd je vijver in goede conditie

Een tuinvijver is een kleine gecreëerde waterbiotoop waarin de natuurlijke processen makkelijk uit balans raken. Om je vijver in goede conditie te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een vuilwaterpomp en filter zijn hiervoor onmisbaar. Daarnaast zijn er nog een aantal producten nodig om te zorgen voor biologisch evenwicht in de vijver. Waterzuiverende bacteriën zorgen ervoor dat je geen last hebt van wateralgen, groen water en afstervende planten en vissen.

Ook is het belangrijk om regelmatig de vijver te testen om te kijken of de zuurgraad, hardheid, carbonaathardheid, nitrietgehalte, nitraatgehalte en het chloorgehalte nog op peil zijn. Hiervoor zijn handige teststrips beschikbaar.

In de lente en zomer heb je meer werk om je vijver goed te onderhouden. Nieuwe planten hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, de vissen moeten worden gevoerd en het water moet helder blijven. In de herfst en de winter is het belangrijk dat je de vijver leefbaar houdt. Verwijder bladeren en andere plantdelen voordat ze de hele winter op de bodem liggen. Zorg ervoor dat je de vijver niet laat dichtvriezen zodat je vijverbewoners de winter goed doorkomen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Start vergelijking

You can compare a maximum of 3 products

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »