I.v.m. drukte kan de bezorging van je bestelling 1-2 dagen vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor!

Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

In het voorjaar zal deze boom in een prachtige roze of witte bloesem komen te staan. Over het algemeen zal je de perziken in de maanden vanaf eind juni tot eind augustus kunnen oogsten. De kleur van de perzik is een goede indicator van rijpheid. Als de perzik van groen naar geel is verkleurd, dan is deze waarschijnlijk rijp genoeg om te plukken. Een nog betere indicator is de smaak van een perzik. Pluk er een paar en proef hoe deze smaken. Als deze goed op smaak is, kun je ze al plukken. Als ze de perzik nog onrijp is kun je ze ook al plukken en eventueel binnenshuis verder laten rijpen.

Verzorging

In het voorjaar (maart – juni) mag het dode hout van de boom gesnoeid worden. Het is verstandig om jonge bomen al vroeg in maart te snoeien. Oudere bomen kunnen nog tot juni gesnoeid worden. Door de perzikboom te snoeien houd je om onder controle en kun je zelf deels de vorm bepalen. Hierdoor is het in de zomer makkelijker om de vruchten te plukken.

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »