I.v.m. drukte kan de bezorging van je bestelling 1-2 dagen vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor!

Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

De kleinere kersenbomen zijn eenvoudig te beschermen tegen vogels of andere dieren. Door een net te spannen over de boom, worden de kersen beschermd.

In de maanden april en mei bloeien de meeste kersenbomen. In deze periode krijgt de kersenboom een prachtige bloesem met witte of roze bloemen. In de vroege nazomer kun je al genieten van de kersen die je zelf kunt plukken van de boom. Je kunt de kersen zo op eten of verwerken in heerlijk recept, denk hierbij aan een kersentaart of een lekkere kersenjam.

Kersenboom verzorgen

Vroeger was het verzorgen van een kersenboom een stuk intensiever dan tegenwoordig. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe soorten, is het nu mogelijk om kleinere kersenbomen te kweken. Hierdoor zijn ze eenvoudiger te beschermen en makkelijker te oogsten.

Ondanks deze ontwikkeling vereist een kersenboom toch wel uitgebreide verzorging. Voornamelijk de zoete kersenbomen. Deze zoete kersenboom kan het best in november geplant worden (uiterlijk februari). Ze houden van een vochthoudende, diep doorwortelbare, lichte kleigrond. In de eerste 10 jaar is het verstandig om de kersenboom niet te bemesten. Hierdoor verklein je de kans op ziektes. Nadat ze de 10 jaar gepasseerd zijn, is bemesten wel een goed idee, doe dit voornamelijk in de maanden april en juni.

De zure kersenboom stelt minder eisen aan de grond. De grond moet echter niet te zwaar of te nat zijn. Deze boom moet wel bemest worden, zowel stalmest als kunstmest kan hiervoor gebruikt worden.

Een kersenboom kan het best in de periode april – half september gesnoeid worden. Door te snoeien wordt de boom sneller vruchtbaar, krijg je lekkerdere kersen en blijft het plukken makkelijk.

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »