Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

Soorten fruitbomen

Er bestaan heel veel soorten fruitbomen. Bij Twinckels verkopen we zelfs fruitbomen waar meerdere fruitsoorten aan groeien, zodat je een langere periode je eigen fruit kan plukken. Zo hebben we fruitbomen met 2 soorten op 1 stam en zelfs struiken met wel vier bessen- of frambozensoorten in één struik. Ook bijzonder zijn de fruitbomen in kolomvorm. Deze bomen groeien langzaam in de lengte en maken geen zijtakken aan. Zo nemen deze bomen niet veel ruimte in beslag en zijn ze ideaal voor een balkon of een tuin waarbij je niet veel ruimte hebt. De rode pruim Mirabelle Ruby en de Groene appel Greencats zijn hier voorbeelden van.

Fruitbomen snoeien

Om te zorgen dat er weer nieuwe takken kunnen groeien, moet je fruitbomen af en toe snoeien. Je kunt hiervoor een snoeischaar of takkenschaar gebruiken. Als takken zich splitsen in twee takken, moet je een van deze takken wegknippen. Ook takken die naar beneden of binnen groeien, dien je te verwijderen. Snoei de takken weg op ongeveer 10 cm van de stam. Er zijn twee soorten fruitbomen: pitvruchtbomen en steenvruchtbomen. Onder de pitvruchtbomen vallen appelbomen en perenbomen. Deze kun je snoeien tussen januari en maart. Steenvruchtbomen, zoals pruimen, kersen en perziken, kun je beter na de bloei (april/mei) of na de pluk (augustus/september) snoeien.

 

 

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »