Filters

    Geen producten gevonden...

Twinckels’ tips

Tijd om bloembollen te gaan planten

En wij geven natuurlijk graag wat handzame tips om je op weg te helpen naar je eigen Keukenhof in de achtertuin!

1. Plant in redelijk droge grond

Is de grond nat door een aantal vroege herfstbuien? Wacht dan even met planten tot de grond weer wat droger is. Bloembollen die nog niet geworteld zijn, kunnen namelijk gaan rotten in natte grond. 

2. Losjes en luchtig

Maak de grond op de plek waar je je bollen gaat planten eventjes lekker losjes en luchtig voor het planten van je bloembollen. Makkelijk voor jou, en fijn voor de bollen. stuk eenvoudiger. Deze kunnen zich namelijk gemakkelijker wortelen.

3. Bloeiperiode?

Kijk voor je bloembollen gaat planten even naar de bloeiperiode. Zo kun je afwisselen tussen voorjaarsbloemen die vroeg bloeien en de laatbloeiers. En dan geniet je het volledige voorjaar van een kleurrijke tuin.

4. De juiste diepte voor je bloembollen

Ga uit van ongeveer 3x de hoogte van de bol. Bij een tulp van 5 centimeter, moet je dus een gat graven van 15 centimeter diep.

5. Hoe meer hoe beter

Bloembollen zijn eigenlijk het mooist wanneer ze in een grote groep bij elkaar staan. Koop dus een lekker grote zak met bollen en planten maar!

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »