Eenvoudig je tuin besproeien

Eenvoudig je tuin besproeien

Door Sharina 15-07-2019

Om je tuin optimaal te houden is het belangrijk om deze in het voorjaar en in de zomer regelmatig te bewateren. Helemaal met de droogte waar we momenteel mee te maken hebben is dit heel belangrijk. Een tuinslang, slangenwagen of wandslangenhouder/wandslangenbox biedt hier een oplossing voor.

Eenvoudig je tuin besproeien

Om je tuin optimaal te houden is het belangrijk om deze in het voorjaar en in de zomer regelmatig te bewateren. Helemaal met de droogte waar we momenteel mee te maken hebben is dit heel belangrijk. Maar let hierbij wel op dat je wel de juiste hoeveelheid water geeft. Te veel water kan er namelijk voor zorgen dat je tuin het zwaar krijgt en te weinig water zorgt ervoor dat je planten het niet overleven. Om nou telkens je planten water te geven met een zware plantengieter is tijdens een droge periode niet te doen. Een tuinslang, slangenwagen of wandslangenhouder/wandslangenbox biedt hier een oplossing voor. Niet alleen bespaart dat erg veel tijd en energie, maar het zorgt er ook voor dat je tuin voorzien is van voldoende water. Maar welke tuinslang of haspel is voor welke tuin geschikt?  

Tuinslang

Een tuinslang is ideaal voor het bewateren van je kleine tot middelgrote tuin. Daarnaast is een tuinslang ook ideaal voor het vullen van je zwembad of het reinigen van je auto of terras. Tuinslangen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo heb je zelfs varianten die automatisch oprollen na gebruik, zoals de spiraalslang. Deze is door zijn compacte formaat ook ideaal voor op een balkon. Ben je meer opzoek naar een flexibele slang? De textielslang is ontzettend licht en wendbaar waardoor je deze erg gemakkelijk kunt opbergen. Tot slot heb je de klassieke slang. Dit is een sterke en flexibele slang gemaakt van hoogwaardig weefsel.

Wandslangenbox/houder

Met een wandslangenhouder kun je gemakkelijk op de juiste hoogte je tuinslang ophangen. Zo kun je er altijd gemakkelijk bij zonder te hoeven bukken. Met de hendel kun je eenvoudig na gebruik de tuinslang oprollen. De slanggeleider is een luxe die ervoor zorgt dat de slang gemakkelijk wordt opgerold. Wil je liever dat je tuinslang op een vaste plek blijft hangen en automatisch oprolt? Dan is een wandslangenbox zeer geschikt. Deze monteer je gemakkelijk aan de wand en is 180 graden zwenkbaar. De wandslangenbox bevat een handig oprolsysteem waardoor je je tuin gemakkelijk kunt besproeien. Door aan de tuinslang te trekken komt de slang uit de wandslangenbox. Ben je klaar met besproeien? Door een ruk aan de tuinslang te geven wordt deze vanzelf weer opgerold. De wandslangenbox is licht van gewicht en kun je overal mee naartoe nemen. De wandslangenbox is verkrijgbaar in een lengte van 15 t/m 35 meter.

Slangenwagen

Het kan wel eens voorkomen dat je tuinslang in de knoop zit voordat je deze wilt gebruiken of dat je telkens vieze handen krijgt doordat deze op de grond heeft gelegen. Met een slangenwagen is dit verleden tijd. De slangenwagen is verkrijgbaar met een tuinslang van maar liefst 50 meter. Zo is hij altijd binnen handbereik. Hij staat stevig op de grond en met de hendel kun je de tuinslang makkelijk op- en afrollen. Zo wordt je tuinslang niet meer vies en kan deze niet meer in de knoop gaan. Je kunt de slangenwagen zelfs meenemen naar de plaats waar je de tuin wilt besproeien. Dit maakt het zelfs mogelijk om de tuinslang mee te nemen naar de camping.

Accessoires

Je tuinslang kun je eenvoudig verrijken met diverse accessoires. Zo kun je je planten eenvoudig besproeien met verschillende opzetstukken. Een ideale toevoeging hiervoor is de broes. Deze heeft een zachte straal waardoor je planten niet beschadigen. Heb je meerdere schoonmaakklusjes in de tuin? Het reinigingspistool weet dit in no time op te lossen. Naast de harde straal bevat dit opzetstuk ook over een vlakstraal en zelfs nevel. Zo is deze voor meerdere klussen geschikt. Tot slot heb je het spuitpistool. Deze heeft een geleidelijke regeling van de vorm van de straal. Zo kun je zelf de hardheid instellen. Deze is ideaal van het bewateren van grotere oppervlakten van de tuin en voor het vullen van je zwembad. Voor grotere tuinen is het ideaal om gebruik te maken van tuinslangkoppelingen. Hierdoor kun je meerdere tuinslangen op elkaar aansluiten op een aftappunt.

Zo krijg je elke klus geklaard in je tuin. Let er met het bewateren van je planten wel op dat je deze in de ochtend of in de vroege avond water geeft. Dan is namelijk de grond wat afgekoeld waardoor het water meer tijd heeft om bij de wortels van de plant te komen. Ook heeft je plant zo de minste kans om te verbranden. Wil je liever je planten automatisch bewateren? Neem dan een kijkje bij het Micro-Drip-Systeem.