5 redenen waarom je beter in een hangmat kunt slapen

5 redenen waarom je beter in een hangmat kunt slapen

Door Dewi 20-05-2019

Wat is er nu fijner dan tijdens een warme zomerdag comfortabel in je hangmat luieren terwijl een licht briesje je zachtjes heen en weer wiegt? Maar wist je dat het zelfs eigenlijk beter is om in een hangmat te slapen, dan op een ligbed of lounge bank? Hieronder hebben we 5 voordelen voor je op een rijtje gezet.

  1. De ideale slaaphouding

De hangmat zorgt er voor dat je automatisch in de meest ideale slaaphouding – de rugligging - terecht komt. En in die houding blijft liggen, omdat het immers niet mogelijk is om je op je zij of op je buik te rollen. De reden dat de rugligging het meest ideaal is, is omdat dit zorgt voor de meest natuurlijke positie van de rug- en nekspieren. Mocht je dus rug- en/of nekklachten hebben, dan kan een hangmat een uitkomst bieden.

  1. Slaap sneller in

Zwitserse onderzoekers van de Universiteit van Genève hebben onderzoek gedaan naar het slaapgedrag van volwassenen. Het blijkt dat je door de zacht wiegende beweging van de hangmat sneller in slaap valt, dan wanneer je in je bed ligt. Ook heb je geen last van het frustrerende draaien van links naar rechts op zoek naar de juiste houding, omdat dit in een hangmat niet echt kan.

  1. Slaap vaster

Uit hetzelfde Zwitserse onderzoek bleek dat je niet alleen sneller in slaap viel in een hangmat, maar ook dieper sliep. Een diepere slaap zorgt er voor dat je je beter uitgerust en energieker voelt.

 

  1. Geen drukpunten op je lichaam

Omdat een hangmat nergens druk op je lichaam uitoefent, wordt je lichaam gedwongen om zich helemaal te ontspannen. Dit helpt met het verlichten van rug- en nekklachten en ander pijnlijke gewrichten en spieren.

 

  1. Buiten slapen is gezond

In een goede hangmat kun je ook prima buiten overnachten tijdens de zomermaanden. Niet alleen is het best bijzonder om te slapen onder een heldere sterrenhemel. Het is ook nog eens gezond, doordat je een constante toevoer hebt van frisse lucht. Ook is er nog eens een goede kans dat je rustiger slaapt, door natuurlijke geluiden zoals het suizen van de wind. Hang nog wel even een klamboe over de hangmat heen om insecten op een veilige afstand te houden.

 

Hangmatten van Twinckels

Kun je na het lezen van de voordelen van het slapen in een hangmat niet wachten om het zelf uit te proberen? Bekijk dan snel het Twinckels aanbod in hangmatten! Slaap lekker alvast!

 

Ps. Heb jij nog meer goede redenen om in een hangmat te slapen? Of juist om het niet te doen? Laat dan vooral je reactie achter hieronder!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden