Zo haal je het meeste uit je zwembad

11-07-2019

Naast dat water essentieel is voor ons bestaan op deze aarde, levert het ook enorm veel plezier. Bij Twinckels kun je terecht voor verkoelend vertier in de zomer. Jouw poolparty begint hier. In elke tuin past wel een zwembad. Bij ons vind je ze in alle vormen en maten. Van pierenbadje tot gezinsbad. Dankzij de hoogwaardige materialen gaan onze zwembaden nog vele zomers mee. 

Zwembad onderhoud

In de zomer wordt er natuurlijk maximaal gebruik gemaakt van je zwembad. Als je bad veel gebruikt wordt, moet je goed op de kwaliteit van het water letten. Maar hoe doe je dit? 

Als je niet goed op de kwaliteit van het water let, zullen er bacteriën in het zwembad komen. Dat moet je natuurlijk niet willen. Om dit te voorkomen moet je op twee dingen letten:

PH-Waarde

De PH-waarde van het water laat zien wat de zuurgraad van het zwembad is. Deze waarde kun je heel eenvoudig checken met een teststrip of een digitale tester. De ideale waarde voor een zwembad ligt tussen de 7,2 en 7,6. Als de gemeten waarde hier van afwijkt, moet je het bijsturen. In de meeste gevallen heb je Ph-min nodig, omdat de waarde vaker te hoog is. Om dit te verlagen gebruik je PH-minus. De zuurgraad wordt ook sterk beïnvloedt door het weer. Check daarom in de zomer om de dag wat de waarden zijn. 

Chloorwaarde

Met chloor zorg je ervoor dat het water vrij van bacteriën blijft. Je kunt deze waarde op peil houden met behulp van chloortabletten. De chloorwaarde moet je blijven meten. Het lekkerste zwembad heeft een chloorwaarde van 3ppm. Te veel chloor zorgt voor irritaties. Je test de waarde met een speciale teststrip. Hiermee check je ook direct de PH-waarde. Twee vliegen in één klap dus. Als de waarde te hoog is, haal dan tijdelijk de chloor toevoeger uit het water. 

Opblaas-, houten- of metalen zwembad?

Voordat je een zwembad gaat aanschaffen, moet je beslissen of je een houten, metalen, of opblaas zwembad wilt. Iedere soort heeft zijn eigen voordelen.

Opblaasbare zwembaden

Het grote voordeel van een opblaasbaar zwembad is dat je hem makkelijk kunt opbergen. Zo heb je op andere momenten genoeg ruimte om een potje te voetballen of badmintonnen. Desalniettemin geniet je tijdens de warme dagen alsnog van heerlijke afkoeling. Doordat het zwembad niet het hele jaar opgeblazen hoeft te zijn, blijft het materiaal in top conditie en geniet je er nóg langer van. 

Bekijk al onze opblaasbare zwembaden

Houten zwembaden

Een zwembad van hout past in bij elk type tuin. Dankzij de hout look, is het bad goed te integreren bij elk natuurlijk ontwerp. Al onze houten zwembaden hebben een luxe uitstraling. De houtkleur zorgt er ook voor dat het bad niet de aandacht niet te veel afleidt van de rest van jouw tuin. Daarnaast zijn de houten zwembaden ook ontzettend eenvoudig om te installeren. Omdat ze bovengronds worden geïnstalleerd heb je geen gedoe met vergunning of uitgravingen. Daarnaast vind je houten zwembaden in vele vormen en maten. Van vierkant tot ovaal en van rechthoek tot zeshoek.

Bekijk al onze houten zwembaden

Metalen zwembaden

Een metalen zwembad staat binnen no-time. Op zoek naar een snelle manier om te verkoelen tijdens de warme dagen? Kies dan voor één van onze metalen zwembaden. In vergelijking met een betonnen zwembad zijn deze metalen baden een stuk lichter. Hierdoor kun je het zwembad ook nog verplaatsen, mocht je dit willen. Daarnaast zijn deze baden ook eenvoudig schoon te maken. Bovendien zet je de baden makkelijk op. Je schuift de delen van het frame makkelijk in elkaar. 

Bekijk al onze metalen zwembaden