Efficiënt bewateren: Geen gesjouw met gieters

Efficiënt bewateren: Geen gesjouw met gieters

28-01-2021

Voor een mooie en bloeiende tuin is het nodig om de planten goed te bewateren, maar hoe doe je dat tijdens de vakantie of met de warme dagen zonder al te veel water te verspillen? Met de handige Micro-Drip- Systemen van Gardena geef je je planten automatisch water en kun je nog water besparen ook. Maar hoe werkt dit watergeefsysteem precies?

Automatisch water geven met het Gardena Micro-Drip-Systeem

Het Micro-Drip-System van Gardena is een druppelsysteem waarmee je gemakkelijk al je planten automatisch water kunt geven. Het werkt heel eenvoudig en in onze Twinckels webshop zijn handige startsets verkrijgbaar die alle onderdelen bevatten die nodig zijn om het systeem te gebruiken.
Alle Micro-Drip-Systemen zijn voorzien van een basisapparaat die gemakkelijk aan de kraan aangesloten kan worden. Dit basisapparaat zorgt ervoor dat de druk van het water verlaagd wordt en filtert het water. De druppelbuizen worden hierop aangesloten, zodat het water langzaam uit de gaatjes in de buis druppelt. Met de buishouders kun je de druppelbuizen eenvoudig bevestigen. De afsluitdoppen zorgen ervoor dat je het water kunt afstellen en afsluiten. Op deze manier zorgt het Micro-Drip-System ervoor dat alle struiken en planten de hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben. Je hoeft dus nooit meer met die zware gieter door de tuin te lopen!

Voordelen van automatisch water geven

Het Micro-Drip-Systeem geeft efficiënt water waardoor er tot wel 70% water bespaard kan worden, daarnaast zijn er nog een aantal redenen waarom je voor het Micro-Drip-System zou kunnen kiezen.

• Dit automatische watergeefsysteem geeft namelijk de planten water bij de wortels, en dit is nou juist de plek waar de plant het nodig heeft.

• Het is gemakkelijker en scheelt lopen met de zware gieter

• Verder zijn ook alle Micro-Drip-Systemen voorzien van een Quick & Easy buisverbindingstechnologie die het installeren heel gemakkelijk maakt.

Welke Micro-Drip set je nodig hebt, hangt natuurlijk af van je wensen en wat voor planten je water wilt geven. Hieronder een overzicht van verschillende systemen.

Micro-Drip startsets

Je begint bijna altijd met een Micro-Drip startersset. Hier zit  een basisapparaat bij die je aansluit op de kraan. Verder bevatten de startsets onderdelen om ervoor te zorgen dat het water op de juiste plekken in de tuin komt. Deze startsets zijn er voor verschillende besproeiingsgebieden.
Er zijn speciale sets voor het watergeven van bloembakken en -potten, sets voor
bloembedden of moestuinen en sets die geschikt zijn voor heggen en andere rijplanten.

Er zijn ook starterssets met een besproeiingscomputer, waarmee je het water geven volledig automatisch kunt laten verlopen. Ook deze automatische systemen zijn er voor verschillende doeleinden, zoals voor bloembakken, balkonbakken en heggen.

Vakantiebewateringsets

Naast de sets die je aan de kraan bevestigd, zijn er ook sets die water uit een reservoir pompen en dus geen kraanaansluiting nodig hebben. Deze sets bieden we aan met en zonder reservoir en zijn ideaal voor tijdens je vakantie. Deze zogenaamde vakantiebewateringssets zorgen er namelijk voor dat er dagelijks gedurende 1 minuut water gegeven wordt.

Gardena Smart Micro-Drip

Wil je de Micro-Drip kunnen bedienen met je smartphone en de bewatering aanpassen aan de bodemvochtigheid? Dan zijn er zelfs Micro-Drip sets met een Gardena Smart besproeiingscomputer en sensor beschikbaar voor terras en balkon en voor heggen en struiken. Deze sets kunnen gemakkelijk aangestuurd worden door middel van een app via een smartphone of tablet.
Door de smart sensor wordt de buitentemperatuur, bodemvochtigheid en zelfs de lichtintensiteit gemeten waardoor het watergeefsysteem optimaal kan worden aangepast aan de omgevingsfactoren. Via de app worden deze gegevens bijgehouden en kan je gemakkelijk het watergeefsysteem aanpassen naar wat jouw tuin of balkon op dat moment nodig heeft. Door het draadloze netwerk is het systeem aan te sturen vanaf iedere plek, dus ook als je op vakantie bent.

Ontdek hoe het werkt

 

Gardena Smart System

Heb je ook andere Smart apparaten van Gardena in je tuin? Dan biedt de Smart Gateway het ultieme overzicht. De Smart Gateway vormt namelijk het hart van het Smart systeem en verzorgt de draadloze communicatie tussen alle smart apparaten. Via de app kunnen de sproeitijden gemakkelijk worden aangepast en draadloos worden verbonden met alle Smart apparaten van Gardena. Heb je een Smart robotmaaier van Gardena? Dan zijn de maaitijden gemakkelijk aan te passen waardoor de robotmaaier tijdelijk niet maait als de planten besproeid worden. Zo kun je optimaal genieten van je onderhouden tuin!