Waarom kunstkerstboom?

Waarom kunstkerstboom?

28-09-2021

Sfeervolle lichtjes, vrolijke versieringen en gezellig samenzijn met je familie: over ruim drie maanden staat Kerst alweer voor de deur. De sfeermaker in huis is dan natuurlijk de kerstboom. Weet jij al of je een kunstkerstboom of echte boom wilt? Lees verder om erachter te komen waarom je een kunstkerstboom zou kopen.

Een kunstkerstboom is er van groot tot klein en van groen tot wit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klein tafel exemplaar, een enorme van drie meter hoog en alles daar tussenin. Vroeger waren kunstbomen lelijke plastic gevallen, maar tegenwoordig is dat wel anders. Door nieuwe technieken, zoals door mallen van echte takken te gebruiken, zien ze er meer en meer levensecht uit. Daarom worden ze steeds populairder.

Waarom een kunstkerstboom een goede keuze is

Voor iedere smaak en voor elk huis is er dus wel een kunstkerstboom te koop die er levensecht uitziet. En er zijn nog veel meer voordelen van een nepboom:

  • Een kunstboom verliest nauwelijks tot geen naalden. Dat scheelt heel wat keren stofzuigen en naaldjes uit het tapijt plukken.
  • Een kunstkerstboom blijft jarenlang mooi. Waar een echte boom na een week of drie al zijn naalden laat vallen, kun je de kunst variant zo lang laten staan als je wilt. Jaar in, jaar uit ziet deze er even mooi uit.
  • Een nepboom is op de langere termijn goedkoper dan een echte. Aan een echte kerstboom ben je dan wel minder geld kwijt voor de aanschaf, maar deze moet je ieder jaar opnieuw kopen. Een kunstboom kost wat meer, maar kun je wel elk jaar weer neerzetten.
  • Een kunstkerstboom heeft een licht gewicht en pak je zo van zolder of uit de berging. Dit in tegenstelling tot een echte. Die is een stuk zwaarder en die moet je ook nog eens mee zien te slepen uit het tuincentrum.
  • Sommige mensen zijn allergisch voor de naalden of de hars van een echte kerstboom. Met een nepboom heb je van deze allergieën geen last.
  • Een echte boom droogt steeds verder uit, waardoor brandgevaar ontstaat. Een kunstboom is veel minder brandgevaarlijk.

Wat een echte kerstboom onderscheidt van een neppe

Maar natuurlijk zijn er ook bepaalde eigenschappen die een kunstkerstboom niet heeft. Zo associëren veel mensen de kersttijd met een lekkere dennengeur. Die heb je alleen in huis met een echte kerstboom. Een dennengeurspray kan vaak niet tippen aan de echte geur. Daarnaast zet je een echte boom zo neer, terwijl het optuigen van een kunst exemplaar wat meer tijd kost. Daar staat wel tegenover dat je een kunstkerstboom tegenwoordig ook kant en klaar kunt kopen: de lampjes zitten er in dat geval al in. Dat scheelt heel wat ergernissen van het uit de knoop halen van gewone lampjes.

Kunstkerstboom aanschaffen? Bestel ‘m bij Twinckels

Wil je graag een kunstkerstboom aanschaffen? Bekijk dan eens ons assortiment kunstkerstbomen. En als je ‘m bij Twinckels bestelt, dan heb je er geen omkijken meer naar. Als je je bestelling voor 12:00 uur plaatst, dan staat de boom de volgende dag al bij je op de stoep. Je hoeft ‘m alleen nog maar op te tuigen en te versieren. Laat de Kerstvoorpret maar beginnen!