6 redenen om een vuurschaal of -korf te halen

6 redenen om een vuurschaal of -korf te halen

Door Jordy 25-07-2019

Het stoken van een vuurtje is de absolute winnaar als het aankomt op sfeer, romantiek en warmte. Met een vuurkorf of vuurschaal haal je dit heel eenvoudig in huis. Als je op zoek bent naar een rijke aanvulling op jouw tuin, lees dan snel onze 6 redenen voor om een vuurschaal of vuurkorf aan te schaffen.

Reden 1: Een kampvuur brengt mensen samen

Al miljoenen jaren brengt vuur mensen samen. Dit creëert een hoop gezelligheid. Een vuurtje is namelijk hét hoogtepunt van een bijeenkomst in de buitenlucht. De verleidelijk dansende vlammen of het heerlijk knisperende geluid van een kampvuur zorgt ervoor dat mensen worden aangetrokken door een kampvuur. Nog op zoek naar een excuus om vrienden uit te nodigen? Gebruik dan de magische woorden "We gaan vanavond een vuurtje stoken. Zin in een drankje?". 

Reden 2: Creëert natuurlijke verlichting

Een vuurtje verlicht de tuin om de mooiste manier mogelijk. Geen grondspotje die hier tegen op kan. De flikkerende vlammen brengen een prachtig licht en creëeren een heerlijke sfeer. Geen gedonder met elektriciteitskabels naar het verste hoekje van de tuin om nog wat te kunnen zien 's avonds. 

Reden 3: De grootte van je tuin is geen probleem

Een vuurschaal of vuurkorf  kan gebruikt worden in grote of kleine tuinen. Heb je een klein tuintje? Dan is een van onze vuurkorven waarschijnlijk het meest geschikt voor jou. Heb je meer ruimte om het huis? Pak dan uit met een grote vuurschaal of tuinhaard

Reden 4: Een vuur element kun je het hele jaar door gebruiken

Het hele jaar door kun je genieten van een warm, gezellig vuurtje in de tuin. In de zomer bak je lekkere worstjes of marshmallows boven de vlammen. In het najaar, of zelfs in de winter, geniet je van een mok hete chocomelk of glühwein terwijl je de rest van je lichaam verwarmt aan het knapperende vuurtje. 

Reden 5: Een vuurplaats is ook perfect voor twee

Vuurtje stoken is één van de meest romantische activiteiten met z'n tweeën. Geen biertje of wijntje in de plaatselijke kroeg, maar zelf je glazen inschenken naast je eigen vuurtje. Geniet op je eigen gemak van het knisperende vuurtje en speur de hemel af naar de sterren. Romantischer kan niet, toch?

Reden 6: Je kunt ook koken boven een vuurtje

Met een paar accessoires kun je heel eenvoudig de lekkerste gerechten boven een vuurtje bereiden. Pak er een driepoot, grillrooster en de juiste tools bij en geniet van de lekkerste maaltijden. Pak er een stoel bij en settel jezelf voor het vuurtje.